Baanbehoud


Als er problemen zijn rond je functioneren of er is sprake van een reorganisatie, dan is het zaak om vroegtijdig advies in te winnen. Kun je je baan behouden? In het  intakegesprek krijg je inzicht in  de wettelijke rechten en plichten in jouw situatie. Welke keuzes heb je. En hoe kan Personeelsrecht je hierbij helpen.

Want wat wil je zelf, wil je bij je werkgever blijven of wil je - onder voorwaarden - bij deze werkgever weg. En ook niet onbelangrijk; hoe zit je werkgever hier in.


Het liefst wil je blijven, wat nu?

Als er bij je werkgever toch nog kansen liggen, dan is het belangrijk om samen met Personeelsrecht een plan te maken hoe je je baan kunt behouden. Hierbij kun je denken aan een verbeterplan, opleiding, coach voor de functie die je nu uitvoert, maar misschien zijn er wel binnen het bedrijf andere functies die bij je passen.


Er komt een reorganisatie aan

Ook bij een reorganisatie is het van belang dat je je hierop voorbereid. Welke functies zijn er straks nog. Voor welke functies kom je in aanmerkingen en - als er nog iets ontbreekt - wat moet je er voor doen om je baan te behouden. Denk hierbij aan een opleiding, een gesprek met de manager van de afdeling waar je zou willen werken. Dus proactief aan de slag!


Samen het plan uitvoeren

Dit hoef je niet alleen te doen. Om je doel te bereiken kun je samen met mij de lastige gesprekken voorbereiden. En als je wilt, ga ik ook met je mee. Uiteraard wordt het gesprek van te voren uitgebreid met je voorbereid. In sommige situaties blijf ik op de achtergrond om de arbeidsrelatie met je werkgever niet te verstoren. Alles gaat in goed overleg met jou.


Goede afspraken maken

Tijdens de gesprekken worden afspraken gemaakt over je arbeidsvoorwaarden bij het bedrijf. Het is belangrijk dat alle afspraken goed worden vastgelegd en nageleefd.


Met Personeelsrecht sta je sterk

Juist in jouw situatie is het belangrijk het heft in eigen hand te nemen en zo snel mogelijk de regie te pakken. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk. Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om samen jouw doel te bereiken. Maak een gratis kennismakingsafspraak of bel eerst even; 0182- 603 309 of direct 06-2077 4494.


Ik help je graag! Dus aarzel niet om contact op te nemen.problemen op het werk

 

Hartelijke groeten  van  Caroline Besseling
Juridisch Ontslagspecialist Personeelsrecht