Burn-out voorkomen

Tegen burn-out aan

Ik ging al een tijd met heel veel tegenzin naar werk, had al eerder een burn-out gehad en zat voor mijn gevoel “vast”. Ook al was mijn werkgever erg tevreden over mijn werk.  Ik wilde echt een nieuwe burn-out voorkomen. Een andere functie binnen mijn werk was er niet. Ik zat in met mijn handen in mijn haar en tegen een burn-out aan. 

 

In gesprek

Samen met Caroline heb ik er voor gekozen om samen in gesprek te gaan met de werkgever. Misschien waren er mogelijkheden om mijn contract te laten beëindigen met wederzijds goedvinden. Dit voorkomt een nieuwe burn-out en lang ziek zijn. Hier zit mijn werkgever ook niet op te wachten, toch.

 

Vaststellingsovereenkomst

De kunst was om mijn werkgever in het gesprek zelf deze oplossing voor te laten stellen en dat lukte. Wat volgde was een spannende, emotionele tijd. Veel telefonisch- en mailcontact gehad met elkaar. Het was fijn dat Caroline tijdens het gesprek met HRM aanwezig was. Ik deed mijn verhaal en zij vulde aan. Ze heeft alle onderhandelingen gedaan met HRM en dat gaf mij rust.

Goed opgelost

Omdat ik de wetten en regels niet kende, was het heel fijn dat Caroline mij daarin ondersteunde. Uiteindelijk zijn alle juridische kosten vergoed door mijn ex-werkgever en heb ik inmiddels een loopbaan coachingstraject doorlopen. Ik ben blij dat ik Caroline ingeschakeld heb. Dit heeft een hoop narigheid voorkomen. Ik heb een nieuwe start gemaakt en ga ik weer met plezier naar mijn werk.

Dus zit je in de problemen, dan neem dan contact op met Caroline van Personeelsrecht.