Ontslagcoach

 

 

"ONTSLAGCOACH, ik wist niet dat er zoiets bestond?!

Maar wat ben ik blij dat ik met de ontslagcoach van Personeelsrecht!" Dat is de reactie van veel mensen op de ondersteuning van Personeelsrecht. Andere veel gehoorde reactie: "Als ik dat geweten had, dan had ik daar destijds graag gebruik gemaakt bij mijn ontslag!".

 

Personeelsrecht; ontslagcoach voor werknemers

Personeelsrecht vult het gat tussen arbeidsproblemen zelf oplossen, de vakbond of dure advocaat met ontslagcoaching. Een ervaren ontslagexpert kijkt met je mee en adviseert je stap voor stap over de strategie om zo goed mogelijk uit deze lastige situatie te komen.  Ontslagcoaching zorgt voor een goed juridisch én menselijk resultaat. En in veel gevallen worden de kosten uiteindelijk zelfs door de werkgever betaald

 

Dreigend ontslag

Bijna iedere werknemer krijgt in zijn of haar werkzame leven (helaas) wel een keer te maken met dreigend ontslag, een reorganisatie, boventalligheid of een arbeidsconflict. Soms kan er ook sprake zijn van ziekte. In deze situatie is het lastig om voor jezelf op te komen. Ontslag zet je hele toekomstbeeld op zijn kop. Het brengt een hoop stress en onzekerheid met zich mee. Mijn advies is om in deze situatie zo snel mogelijk goed advies in te winnen, want dan heb je de meeste kans om grip te krijgen op de situatie.

 

Ontslagcoach bij ontslag en/of ziekte

Vragen waar je wakker van kunt liggen zijn; kan ik mijn baan behouden en hoe krijg ik dat voor elkaar? En als dat niet kan, krijg ik dan een ontslagregeling waar ik recht op heb? Is er meer uit te halen? Heb ik recht op een uitkering, hoe lang en hoog dan? Kan ik mijn huis en de kosten voor mijn studerende kinderen dan nog wel betalen? Hoe vind ik een nieuwe baan? Moet ik aan bijscholing of omscholing doen. Ontslag en ziekte hebben een enorme impact op je leven en zetten je zekerheden op losse schroeven.

 

Doelgericht en slagvaardig

Het gaat hier om de beste manier om jouw doel te bereiken zodat jij met opgeheven hoofd weer verder kunt. Jij kent het bedrijf het beste. Het kan door te zorgen dat je dossier juridisch in orde is en eerst correspondentie op te stellen. Of samen het lastige gesprek met je leidinggevende goed voor te bereiden en, als je wilt, krijg je ook ondersteuning tijdens dit gesprek. Als er sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kunnen de onderhandelingen door Personeelsrecht gevoerd worden.

 

Wat kun je verwachten?

Personeelsrecht werkt anders dan een rechtsbijstandsverzekering, vakbond of advocaat. Je situatie wordt niet alleen op papier bekeken of alleen van een afstand van de juridische kant benadert. Bij Personeelsrecht heb je persoonlijk contact zonder tussenkomst van telefonistes/dossiernummers en een afstandelijke houding naar jou als klant, maar persoonlijke betrokkenheid én ondersteuning  om de arbeidssituatie samen met jou op te lossen. Hulp van je ontslagcoach die echt proactief voor jouw doel gaat.

 

Gesprek op kantoor, (beeld)bellen of via Zoom

Voor ontslagcoaching is een uitgebreide kennismaking met een strategiegesprek noodzakelijk. Dit gesprek kan op kantoor, via beeldbellen of telefonisch plaatsvinden. Ook kan dit op jouw verzoek in de avonduren plaatsvinden. De stap naar een afspraak is soms best moeilijk. Weet dan dat ik jaren geleden ook in hetzelfde schuitje heb gezeten. Ik begrijp hoe het is om in een lastige arbeidssituatie te zitten.

 

Strategiegesprek in begrijpelijke taal

Tijdens een eerste gesprek van 1 tot 1,5 uur bespreken we de arbeidssituatie uitgebreid door. Je krijgt juridisch advies over de wet- en regelgeving over jouw arbeidssituatie. Ook bespreken we je financiële toekomst aan de hand van het overzicht van Personeelsrecht met transitievergoeding, mogelijke uitkeringen tot aan pensioengerechtigde leeftijd. Welke keuze heb je om uit de lastige arbeidssituatie te komen. Je krijgt advies over de vervolgstappen en welke ondersteuning Personeelsrecht je kan geven om jouw doel te bereiken.

 

Hoe?

Elke situatie is anders. Het gaat hier om de beste manier om jouw doel te bereiken zodat jij met opgeheven hoofd weer verder kunt. Het kan door te zorgen dat je dossier juridisch in orde is en eerst correspondentie op te stellen. Of samen het lastige gesprek met je leidinggevende goed voor te bereiden en, als je wilt, krijg je ook ondersteuning tijdens dit gesprek. Als er sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kunnen de onderhandelingen vanuit Personeelsrecht gevoerd worden. Is er sprake van (langdurige) chronische ziekte dan heb je ook nog eens te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. 

 

Wat kost het?

Personeelsrecht werkt met pakketten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Sommige pakketten zijn zelfs gratis. En als het tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst komt, wordt de juridische vergoeding voor de inzet van Personeelsrecht altijd meegenomen in de onderhandeling waardoor (een deel van) de kosten voor Personeelsrecht in veel gevallen door de werkgever worden betaald.

 


Met Personeelsrecht sta je sterk

Juist in jouw situatie is het belangrijk het heft in eigen hand te nemen en zo snel mogelijk de regie te pakken. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om samen jouw doel te bereiken. Dus vul nu het formulier in dan neem ik snel contact met je op. Direct even bellen kan ook 0182- 603 309.


Neem contact op voor persoonlijke en slagvaardige ondersteuning!

Ik help je graag!


  CAROLINE  BESSELING

 

problemen op het werk
Logo Personeelsrecht