Jouw situatie

Ontslag via het UWV (corona)
Ontslag via de kantonrechter

 

 

Dreigend ontslag

Bijna iedere werknemer krijgt in zijn of haar werkzame leven (helaas) wel een keer te maken met dreigend ontslag, een reorganisatie, boventalligheid of een arbeidsconflict. Soms kan er ook sprake zijn van ziekte. In deze situatie is het lastig om voor jezelf op te komen. Ontslag zet je hele toekomstbeeld op zijn kop. Het brengt een hoop stress en onzekerheid met zich mee. Mijn advies is om in deze situatie zo snel mogelijk goed advies in te winnen, want dan heb je de meeste kans om grip te krijgen op de situatie.

Hulp bij ontslag

Vragen waar je wakker van kunt liggen zijn; kan ik mijn baan behouden en hoe krijg ik dat voor elkaar? En als dat niet kan, krijg ik dan een ontslagregeling waar ik recht op heb? Is er meer uit te halen? Heb ik recht op een uitkering, hoe lang en hoog dan? Kan ik mijn huis en de kosten voor mijn studerende kinderen dan nog wel betalen? Hoe vind ik een nieuwe baan? Moet ik aan bijscholing of omscholing doen. Ontslag en ziekte hebben een enorme impact op je leven en zetten je zekerheden op losse schroeven.

Doelgericht en slagvaardig

Het gaat hier om de beste manier om jouw doel te bereiken zodat jij met opgeheven hoofd weer verder kunt. Jij kent het bedrijf het beste. Het kan door te zorgen dat je dossier juridisch in orde is en eerst correspondentie op te stellen. Of samen het lastige gesprek met je leidinggevende goed voor te bereiden en, als je wilt, krijg je ook ondersteuning tijdens dit gesprek. Als er sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kunnen de onderhandelingen door Personeelsrecht gevoerd worden.

Wat kun je verwachten?

Personeelsrecht werkt anders dan een rechtsbijstandsverzekering, vakbond of advocaat. Je situatie wordt niet alleen op papier bekeken of alleen van een afstand van de juridische kant benadert. Bij Personeelsrecht heb je persoonlijk contact zonder tussenkomst van telefonistes/dossiernummers en een afstandelijke houding naar jou als klant, maar persoonlijke betrokkenheid én ondersteuning om de arbeidssituatie samen met jou op te lossen. Hulp van een expert die voor jouw doel gaat.

Afspraak: keuze uit face-to-face gesprek in Gouda, beeldbellen of via Zoom

Na het maken van een afspraak ontvang je per e-mailbericht een intakeformulier met het verzoek om dit voor het gesprek terug te sturen naar caroline@personeelsrecht.nl. Onze afspraak kan op verzoek in de avonduren plaatsvinden. De stap naar een afspraak is soms best moeilijk. Weet dan dat ik jaren geleden ook in hetzelfde schuitje heb gezeten. Ik begrijp hoe het is om in een lastige arbeidssituatie te zitten.

Strategiegesprek in begrijpelijke taal

Tijdens een eerste gesprek van 1 tot 1,5 uur bespreken we de arbeidssituatie uitgebreid door. Je krijgt juridisch advies over de wet- en regelgeving over jouw arbeidssituatie. Ook bespreken we je financiële toekomst aan de hand van het overzicht van Personeelsrecht met transitievergoeding, mogelijke uitkeringen tot aan pensioengerechtigde leeftijd. Welke keuze heb je om uit de lastige arbeidssituatie te komen. Je krijgt advies over de vervolgstappen en welke ondersteuning van Personeelsrecht je geeft om jou doel te bereiken.

Hoe?

Elke situatie is anders. Het gaat hier om de beste manier om jouw doel te bereiken zodat jij met opgeheven hoofd weer verder kunt. Jij kent het bedrijf het beste. Het kan door te zorgen dat je dossier juridisch in orde is en eerst correspondentie op te stellen. Of samen het lastige gesprek met je leidinggevende goed voor te bereiden en, als je wilt, krijg je ook ondersteuning tijdens dit gesprek. Als er sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kunnen de onderhandelingen vanuit Personeelsrecht gevoerd worden. Is er sprake van (langdurige) chronische ziekte dan heb je ook nog eens te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Lees dan hier verder.

Wat kost het?

Personeelsrecht werkt met pakketten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En als het tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst komt, wordt de juridische vergoeding voor de inzet van Personeelsrecht altijd meegenomen in de onderhandeling waardoor de kosten voor Personeelsrecht in veel gevallen door de werkgever worden betaald.


Met Personeelsrecht sta je sterk

Juist in jouw situatie is het belangrijk het heft in eigen hand te nemen en zo snel mogelijk de regie te pakken. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk. Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om samen jouw doel te bereiken. Maak een gratis kennismakingsafspraak of bel eerst even; 0182- 603 309 of direct 06-2077 4494.


Ik help je graag! Dus aarzel niet om contact op te nemen.problemen op het werk

 

Hartelijke groeten  van  Caroline Besseling
Juridisch Ontslagspecialist Personeelsrecht