Boventallig

Ontslag - BoventalligIk werkte al 27 jaar voor mijn baas. Ik had al heel wat reorganisaties overleeft, maar nu stond ook mijn naam op het lijstje van mensen die ontslagen zouden worden. Waarschijnlijk kon ik gebruik te maken van het sociaal plan, maar omdat ik ziek was, was het niet duidelijk of ik hier wel voor in aanmerking kwam. Ik ben niet thuis in dit soort dingen en ik wist ook niet waar ik goed aan deed. Als ik in aanmerking kwam voor schadevergoeding dan ging het om een groot geldbedrag. Maar eigenlijk wilde ik niet weg bij mijn werkgever, want wat stond mij dan te wachten. Ik ben geen type om thuis te zitten.

Caroline kwam bij ons thuis en wij hebben ons verhaal verteld. Mijn vrouw was hier ook bij aanwezig want het gaat toch over onze toekomst. Caroline is direct alles uit gaan zoeken en heeft voor ons alles op een rijtje gezet. Het is een wirwar van regeltjes. Ik vond het maar lastig te accepteren dat ik niet bij mijn werkgever mocht blijven. Het zou ook kunnen dat mijn baas mij een andere baan aanbood. En feitelijk was ik ziek, dus de vraag was of ik wel in aanmerking kwam voor het sociaal plan. Ik was nog niet boventallig verklaard.

Caroline is met mij mee geweest naar de gesprekken met de werkgever. Zij had meer verstand van het sociaal plan dan de P&O-er van mijn werk. Caroline had mij van te voren precies verteld wat ik in het gesprek wel of niet kon zeggen We hebben bevestigd gekregen dat ik boventallig verklaard werd en dat ik in aanmerking kwam voor een outplacementtraject. Dit houdt in dat een bedrijf je helpt om binnen een bepaalde tijd een andere baan te vinden. Je blijft dan in dienst totdat je een andere baan hebt gevonden. Lukt dit niet, dan zou ik na een jaar met wederzijds goedvinden uitdienst gaan en een vergoeding krijgen. Het einde van het verhaal is dat niet is gelukt om binnen een jaar een andere baan te vinden, maar wel binnen 1,5 jaar!

Ik ben echt blij dat ik 3 jaar terug in de krant over Personeelsrecht had gelezen. Dat Caroline onafhankelijk is, gaf voor mij de doorslag. Wat prettig was is dat Caroline echt de tijd nam om ons alles uit te leggen. Het neemt ook veel stress weg als je iemand naar gesprekken met de baas meeneemt, die verstand heeft van dit soort zaken en gewend is om formele gesprekken te voeren. Caroline heeft mij een anderhalf jaar lang begeleid en heeft ook geholpen met de vaststellingsovereenkomst en het pro forma ontslag via de kantonrechter. Echt een toppertje. Jan (Operator)