Ontslag na 27 jaar

Ontslag na 27 jaarIk werkte al jaren bij mijn baas en was net bevallen van mijn dochter toen ik van mijn nieuwe leidinggevende te horen kreeg dat ik niet terug mocht op mijn oude afdeling. Ik zou samenwerkingsproblemen hebben met mijn collega’s. Ik kon wel terugkomen op een andere afdeling met een proefperiode van 6 maanden. Als de samenwerking op de nieuwe afdeling niet goed ging, volgde er ontslag. Ik heb hier wel een brief over gekregen en ik heb gezegd dat ik hier niet mee eens was. Op de nieuwe afdeling kreeg ik in de gaten dat het niet goed zat. Ik kreeg elke 2 weken een “afbrandgesprek” met mijn nieuwe baas over wat ik allemaal niet goed deed. Ook werd ik niet uitgenodigd op het afdelingsoverleg. Na 5 maanden kwam ik voor hulp bij ontslag via via bij Personeelsrecht terecht.

Samen met Caroline heb ik thuis alles doorgesproken en alle documenten verzameld. Ik zat met mijn handen in mijn haar. Ik heb 26 jaar altijd goede beoordelingen gehad en nooit iets gehoord over problemen met collega’s! Ik had wel problemen met mijn baas op mijn vorige afdeling. Die werkte er pas en toen zijn pas de problemen begonnen. Vanuit Personeelsrecht heeft Caroline aan mijn werk een hele lange brief geschreven met precies alle feiten. Ook is Caroline met mij meegegaan naar het gesprek met de werkgever. Hier zaten 3 man tegenover ons en ik kon alleen maar huilen. Aan het eind van het verhaal moest de werkgever erkennen dat ik geen eerlijke kans had gekregen en dat er sprake was van een onherstelbare situatie. Over de beëindiging is lang onderhandeld, maar uiteindelijk is mijn werk akkoord gegaan met een ontslag op basis van wederzijds goedvinden zodat ik recht had op WW, een flinke beëindigingsvergoeding en een outplacemenentvergoeding. Met deze outplacementvergoeding kan ik gebruiken bij mijn zoektocht naar een nieuwe baan, want solliciteren heb ik lang niet gedaan.

Ik ben echt blij dat ik Personeelsrecht ingeschakeld heb. Zonder Caroline had het er heel anders uitgezien. De gesprekken vonden plaats bij mij thuis. Je zit toch in een moeilijke positie en het is prettig om je verhaal te kunnen doen in een vertrouwde omgeving en met ondersteuning van je partner. Ik heb nooit geweten dat je als je in een zo’n situatie zit, er ook nog een tussenweg is tussen het zelf af(onder)handelen of een advocaat. Het is een enorme steun om hulp te krijgen van iemand die jaren op een afdeling personeelszaken heeft gewerkt en vanuit die positie weet hoe een bedrijf denkt, kan en mag handelen. Zelf weet je niet wat een werkgever wel en niet mag doen. Het is ook erg fijn als een ontslag adviseur mee gaat naar het gesprek met je werkgever. Wat ik ook erg prettig vind is het feit dat Personeelsrecht in de buurt gevestigd is. Dit praat toch gemakkelijker, je belt even of komt sneller bij elkaar om zaken te bespreken. Kortom het contact persoonlijk. Het blijft een heel vervelende situatie, maar gelukkig heeft Caroline van Personeelrecht mij met daad en daad bijgestaan. Cora Medewerker Back Office