over Personeelsrecht

Personeelsrecht is de Ontslagexpert voor de werknemer die wil weten waar hij of zij juridisch recht op heeft én persoonlijk geholpen wil worden bij het bereiken van een goede oplossing.

Brede praktijkkennis op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en sociale zekerheid maken samen met jou een goede uitkomst mogelijk. Zowel op menselijk als op zakelijk vlak. Je kunt met opgeheven hoofd weer verder.

 

Caroline Besseling Personeelsrecht

Ontslagexpert en ervaringsdeskundige

Na jaren als juridisch HR-adviseur gewerkt te hebben, kwam ik, Caroline Besseling in 2007 zelf in een ontslagsituatie terecht. En ik merkte dat ik erg alleen kwam te staan. Mijn collega's trokken verder. De afdeling HR staat uiteindelijk toch aan de kant van de werkgever. Ik kwam er pijnlijk achter dat er maar weinig persoonlijk hulp is werknemers. Ik miste een expert waar je je verhaal kwijt kan, aandacht heeft, eerlijk advies geeft, voor je opkomt, eventueel met je meegaat of voor je onderhandelt.


Hulp voor werknemers

Er is weinig hulp voor werknemers, daar kwam ik achter aan de andere kant van de tafel. Want wat is er voor werknemers. Het juridisch loket zit in grote steden en  geeft een halfuur vrijblijvend advies. Bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS voelde ik mij een dossiernummer. Slecht bereikbaar en steeds een andere jurist. Het ging alleen wat er op papier stond. De vakbond werkt meestal ook alleen per e-mail en telefonisch, een goede uitzondering daar gelaten. Voor een advocaat is het veelal te vroeg en neemt hoge kosten met zich mee. Daarbij is een advocaat vaak niet geïnteresseerd in de mens, maar in het juridisch dossier.


Sociaal en rechtvaardig

Vanuit mijn passie om mensen juridisch en persoonlijk door een lastige periode te helpen bij dreigend ontslag en/of ziekte heb ik in 2008 Personeelsrecht opgericht. Door mijn jarenlange ervaring als HR-adviseur in zowel de profit – als de non-profitsector ondersteun ik vanuit verschillende invalshoeken de werknemer om samen tot een goede oplossing te komen. Ik zie het als mijn kracht om niet alleen naar de juridische maar ook naar de menselijke kant van de situatie te kijken.


Out of the box

Een luisterend oor en betrokkenheid staan aan het begin van een nauwe samenwerking. Ik denk in praktische oplossingen en soms out of the box, maar altijd in samenwerking met de betrokken partijen. Ik ben pas tevreden we samen achter de gevonden oplossing staan. Daarin ben ik slagvaardig en pak de regie. En haal de angel uit de strijd en zie de mensen achter het dossier. De adviseur die er echt voor gaat om jouw casus samen op te lossen.


Persoonlijk contact

U is overigens een beleefdheidsvorm die ik zeker niet wil overslaan. De afstand die het in zich heeft past niet bij het vertrouwen en betrokkenheid dat nodig is om samen met mijn klant die lastige arbeidssituatie op te lossen.


Ziekte en ontslag

In der loop der jaren heb ik veel klanten ondersteunt die te maken hadden met langdurige ziekte waarvoor ontslag dreigt. Denk daarbij aan een chronisch zieke werknemer met bijvoorbeeld MS, autisme, kanker, dementie, parkinson maar ook een werknemer met een burn-out. Het doel van de begeleiding kan zijn een (tijdelijk) aangepaste baan, (vervroegde) aanvraag WIA-uitkering, maar ook ondersteunen met de communicatie met werkgever, bedrijfsarts en het UWV.  Ook kan er sprake zijn van een verschil van mening met de bedrijfsarts of werkgever. Hier wordt vaak een deskundigen oordeel bij het UWV aangevraagd. Ook is begeleiding tijdens de WIA-aanvraag mogelijk door het voorbereiden van en mee te gaan naar gesprekken met het UWV.

Met Personeelsrecht sta je sterk

Juist in jouw situatie is het belangrijk het heft in eigen hand te nemen en zo snel mogelijk de regie te pakken. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om samen jouw doel te bereiken. Dus vul nu het formulier in dan neem ik snel contact met je op. Direct even bellen kan ook 0182- 603 309.


Ik help je graag!


  CAROLINE  BESSELING

 

problemen op het werk
Logo Personeelsrecht