Personeelsadviseur Caroline Besseling (1964)

Caroline BesselingGraag stel ik mijzelf aan u voor en geef u een korte samenvatting van mijn loopbaan. Na de HAVO heb ik bij Datex en later bij Getronics diverse personeelsfuncties en officemanagementfuncties bekleed. In die functies bleek meer en meer dat mijn interesse en capaciteiten vooral lagen in het hebben van direct contact met mensen en daarbij iets voor ze kunnen betekenen. In mijn avonduren heb ik in 2000 mijn HBO-diploma Hoger Personeelsmanagement behaald. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heb ik in 2001 een keuze gemaakt om als Personeelsadviseur een overstap te maken vanuit de zakelijke dienstverlening naar de non-profitsector. In deze sector heb ik voor Visio (landelijke stichting voor blinde en slechtziende mensen) een regionale personeel & organisatie-afdeling opgezet. Na 5 jaar met plezier daar gewerkt te hebben, kwam ik zelf in een ontslagsituatie terecht. Daarbij werd mij duidelijk dat je als werknemer erg alleen kan komen te staan. De werkgever wordt immers ondersteund door afdeling P&O, de bedrijfsarts en/of advocaat. Maar wie ondersteunt de werknemer?

Ik had een rechtsbijstandsverzekering, maar met de advocaat had ik alleen sporadisch telefonisch contact. Ik moest alle papieren opsturen, kreeg de wisselende advocaten die mijn casus in behandeling hadden niet aan de telefoon en voelde mij een nummer. Omdat ik wist wat ik moest aanleveren en zelf er bovenop heb gezeten, ben ik juridisch en financieel in het gelijk gesteld. Maar emotioneel was het heel zwaar om mezelf te verdedigen. Ik heb zelf gezocht naar iemand die werknemers bij ontslagzaken begeleidt, maar ik kwam tot de conclusie dat bijna alle informatie en hulp op internet op de werkgever gericht is.

Vaak is de stap naar een advocaat voor werknemers te groot en zijn de kosten te hoog. De ervaringen met de vakbond zijn wisselend. In de meeste gevallen zijn deze te vergelijken met een rechtsbijstandsverzekering. Werkgevers zijn vaak niet gediend van werknemers die de vakbond inschakelen, maar dit kan in een aantal gevallen ook positief uitpakken. Bij het Juridisch Loket blijft bij een eenmalig advies met richtlijnen en is vooral gericht op het doorverwijzen van mensen met een gering inkomen naar pro Deo advocaten. In alle gevallen is de hulp gericht om de arbeidsovereenkomst te beëindigen en niet gericht om juist een baan te behouden.

Begin 2008 heb ik daarom Personeelsrecht opgericht ter ondersteuning van werknemers die te maken hebben met dreigend ontslag, problemen op het werk en ziekte. Werknemers die juist hun baan willen behouden of - als dit niet mogelijk is – zo goed mogelijk afscheid te nemen van hun werkgever. Personeelsrecht werkt nauw samen met advocaten voor een optimale ondersteuning. Een persoonlijk contact en een oplossingsgerichte aanpak staan bij Personeelsrecht voorop. Als adviseur ga ik mee met klanten naar gesprekken met de werkgever en/of bedrijfsarts, stel correspondentie op, voer de onderhandelingen en wikkel - indien nodig - het ontslag juridisch namens de klant af. Kortom Personeelsrecht biedt persoonlijke en juridische begeleiding van het begin tot het eind van het arbeidsprobleem.

Zit u in een lastige arbeidssituatie neem dan telefonisch (06-20774494) of per email info@personeelsrecht contact met mij op. Ook kunt u uw gegevens achterlaten op deze website, dan neem ik zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Dit neemt u veel stress uithanden en levert u in veel gevallen geld op.

Hartelijke groeten van

Caroline Besseling