Pakketten


Eén van de eerste vragen van een klant is vaak om een inschatting te maken wat de uiteindelijke kosten zijn voor de juridische hulp en ondersteuning.  Dat is heel begrijpelijk omdat je graag wilt weten waar je aan toe bent.

Om het niet onnodig ingewikkeld te maken en om onaangename verrassingen te voorkomen, werkt Personeelsrecht met uitgebreide dienstverleningspakketten voor de kosten op het gebied van ontslagrecht, arbeidsrecht en ziekte (Wet Verbetering Poortwachter). 

De pakketten zijn allemaal inclusief korte mailwisseling en telefoongesprekken met jou als klant. Het contact kan telefonisch via Whatsap, Face-Time, Skipe, Zoom, e-mail en ook onder het genot van een kop koffie op kantoor of in overleg bij jou thuis plaatsvinden. 

Maak gerust gebruik van de gratis pakketten. De verdere ondersteuning start altijd met het strategiepakket. Hierna kun je er voor kiezen om je door je persoonlijke adviseur te laten ondersteunen om zo goed mogelijk uit de lastige situatie te komen. Omdat elke situatie anders is, krijg je na het strategiegesprek een individuele prijsopgave van de kosten van de vervolgpakketten.

GRATIS PAKKETTEN

EERSTE ADVIES

Heb je een vraag, wil je een afspraak maken of wil je telefonisch een eerste advies, neem dan telefonisch of per e-mail contact met mij op.Wil je hier gebruik van maken bel dan 0182- 603 309 of vul het contactformulier in.


VSO CHECKEN

Gratis checken van een vaststellingsovereenkomst op WW-rechten en advies of er "meer uit te halen is".

 • Overeenkomst checken op juistheid
 • Overeenkomst controleren op gebreken
 • Telefonisch bespreken gebreken
 • Telefonisch bespreken kansen;
 • Uitleg aanvragen WW-uitkering

Wil je hier gebruik van maken? Lees hier verder of stuur een e-mail met de vaststellingsovereenkomst, recente loonstrook en je arbeidsovereenkomst naar cbesseling@personeelsrecht.nl. Ik neem binnen 24 uur telefonisch contact met je op.

Na bovenstaand contact kunnen we uitgebreid verder praten over een passende strategie voor jouw situatie.

Strategiepakket (€ 150,- excl. BTW)

WAAR STA JE, WAAR HEB JE RECHT OP EN WAT KUN JE DOEN

In een telefonisch, beeld- of gesprek op kantoor staan we uitgebreid stil bij het ontstaan van de arbeidssituatie, de wet- en regelgeving rond de situatie en de beste mogelijkheden om tot een goede oplossing te komen. Dit kan met een goede regeling afscheid nemen van de werkgever zijn of - als het mogelijk is - je baan bij je werkgever behouden. Als er sprake is van ziekte komt dit ook uitgebreid aan de orde.

Voor het gesprek van ongeveer 1,5 uur zijn alle relevante documenten ontvangen en door de ontslagcoach Caroline Besseling doorgenomen. Tevens wordt er een overzicht over je financiële situatie opgesteld met de transitievergoeding, WW-rechten (hoogte en hoelang) en sociale zekerheid tot aan je pensioen. 

In dit gesprek krijg je:

 1. inzicht in de huidige wet- en regelgeving rond de arbeidssituatie (arbeidsrecht/wet verbetering Poortwachter)
 2. keuze uit een aantal strategieën om tot een zo goed mogelijke oplossing te komen
 3. overzicht van de financiële situatie na een eventuele beëindiging van de arbeidsovereenkomst met de hoogte en duur van de uitkeringen en de ontslagvergoeding/transitievergoeding (indien van toepassing)
 4. advies over de vervolgstappen

Voor wie is het strategiepakket

 • als je voelt dat er ontslag boven je hoofd hangt
 • als je een VSO aangeboden krijgt
 • als je ziek bent en er problemen zijn rond de re-integratie
 • als je een deskundige oordeel bij het UWV wilt aanvragen
 • als je een (vervroegde) WIA-uitkering wilt aanvragen
 • als je je baan wilt proberen te behouden
 • als je zelf ontslag wilt nemen

Omdat elke situatie anders is, kun je na het strategiepakket kiezen voor de volgende vervolgpakketten om jouw doel te bereiken. Na het strategiepakket krijg je een prijsindicatie afgestemd op jouw situatie.

PAKKET Ontslagcoaching (volgens prijsopgave)

Wat is ontslagcoaching?
Na het strategiegesprek blijft jouw ontslagcoach tijdens het hele ontslagtraject op de achtergrond voor jou bereikbaar voor advies en overleg. Als werknemer ben je op dit moment mondig genoeg om zelf contact te onderhouden met je werkgever, bedrijfsarts of UWV en om de vervolgstappen te zetten. Daarbij word je bij elke stap aan de zijlijn ondersteunt door jouw Ontslagcoach. Ontslagcoaching is ook mogelijk als je juist je baan wilt behouden, ziek bent of juist ontslag wilt nemen.

Voor wie is ontslagcoaching?
Ontslagcoaching is bedoeld voor werknemers die te maken krijgen met dreigend ontslag. Dat kan gaan om een ontslagprocedure via het UWV, de kantonrechter of met wederzijds goedvinden. Maar dus ook als je juist je baan wilt behouden of van plan bent zelf ontslag te nemen. Dit ontslagpakket past bij je als je mondig genoeg bent om zelf het contact met je werkgever te onderhouden, maar het prettig vindt als een ervaren expert meekijkt en je het hele traject adviseert over de strategie.

Het is het mogelijk dit pakket uit te breiden met:

 1. ondersteuning van je Ontslagcoach tijdens lastige gesprekken met werkgever inclusief voorbereiding op het gesprek
 2. opstellen correspondentie (juridisch dossier)
 3. onderhandelen met werkgever over de voorwaarden rond het ontslag
 4. opstellen verweer voor ontslagaanvraag bij het UWV door Personeelsrecht

De ervaring leert dat beide partijen via wederzijds goedvinden vaak tot de aantrekkelijkste ontslagvoorwaarden komen. Er moet dan wel een vaststellingsovereenkomst opgesteld worden. 

PAKKET Coaching tijdens ziekte (volgens prijsopgave)

Als je te maken hebt met dreigend ontslag tijdens langdurige of chronische ziekte dan komen er veel vragen op je af. Je hebt te maken met de Wet Verbetering Poortwachter, de bedrijfsarts, je behandelaars en ook nog met je leidinggevende en de situatie van het bedrijf waar je werkt. Dit allemaal naast de financiële onzekerheid en de grote impact op je thuissituatie.

Kun je bij deze werkgever blijven in je eigen werk of in aangepast werk (spoor 1). Of wordt er door de werkgever zowel op spoor 1 als op spoor 2 ingezet (re-integratie bij een andere werkgever). De derde optie is dat er bij de eigen werkgever geen mogelijkheden zijn en er wordt volledig op spoor 2 ingezet. Bij verschillen van mening over het plan van aanpak is het aanvragen van een deskundige oordeel bij het UWV een optie. Als je niet in staat bent te werken kan er mogelijk moet er een vervroegde aanvraag voor een WIA-uitkering aangevraagd worden.

Voor wie is coaching tijdens ziekte geschikt

 • voor werknemers die onafhankelijke ondersteuning kunnen gebruiken bij ziekte en/of dreigend ontslag
 • voor werknemers die tijdens ziekte een VSO aangeboden krijgen
 • voor werknemers die het niet eens zijn met het plan van aanpak van de werkgever of het advies van de bedrijfsarts
 • voor het aanvragen van een deskundige oordeel bij het UWV
 • begeleiding tijdens de periode tot en met een WIA-aanvraag

Ontslag- en ziekte expert, Caroline Besseling, is persoonlijk tijdens het hele traject op de achtergrond voor je bereikbaar voor advies en overleg.

Het is het mogelijk dit pakket uit te breiden met:

 1. ondersteuning tijdens lastige gesprekken met werkgever, bedrijfsarts of UWV inclusief voorbereiding op het gesprek
 2. opstellen juridisch dossier
 3. namens jou onderhandelen met werkgever over de voorwaarden rond het ontslag
 4. opstellen verweer voor UWV

PAKKET Ontslagovername (volgens prijsopgave)

Als je van je werkgever een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen, is het raadzaam die juridisch te laten checken. Vaak zijn ze eenzijdig opgesteld en blijkt er na onderhandeling een veel beter ontslagvoorstel mogelijk!

Met Ontslagovername toetsen wij de inhoud van je VSO, checken we je WW-rechten, berekenen we de wettelijke transitievergoeding en adviseren je over je kansen en onderhandelingspunten. We onderzoeken of vrijstelling van werkzaamheden met behoud van salaris mogelijk is, checken de uitbetaling van je vakantiedagen en proberen je concurrentie- of relatiebeding te laten vervallen. Daarnaast proberen we je transitievergoeding zo hoog mogelijk te krijgen en een opleidingsbudget te regelen.

Voor wie is overname?

Ontslagovername is bedoeld voor werknemers die te maken krijgen met ontslag en/of ziekte maar daar het liefst zo weinig mogelijk tijd en energie in willen steken. Beëindiging met Ontslag met wederzijds goedvinden is voor een werknemer vaak de aantrekkelijkste manier om te komen tot betere voorwaarden. Om dat te kunnen doen is een vaststellingsovereenkomst (VSO) nodig. Vaak wordt die verstrekt door je werkgever.

Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen, dan past dit ontslagpakket goed bij je als het onderhandelen aan een Ontslagexpert wilt overlaten. Dit neemt je veel stress uit handen en zorgt voor betere ontslagvoorwaarden en je verweer liever aan een ervaren expert overlaat, past dit ontslagpakket goed bij je.

Meerwerk in overleg

Geen situatie is hetzelfde. Ervaring leert dat sommige werkzaamheden niet altijd in een hokje of pakket passen.  Dit wordt uiteraard van te voren met je overlegd.

Goed om te weten

Gesprekken kunnen zowel op kantoor in Gouda, telefonisch of via Beeldbellen plaatsvinden (Facetime, Zoom, of Skipe) 

Met Personeelsrecht sta je sterk

Juist in jouw situatie is het belangrijk het heft in eigen hand te nemen en zo snel mogelijk de regie te pakken. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om samen jouw doel te bereiken. Dus vul nu het formulier in dan neem ik snel contact met je op. Direct even bellen kan ook 0182- 603 309.


Neem contact op voor slagvaardige ondersteuning. Ik help je graag!


  CAROLINE  BESSELING

 

problemen op het werk
Logo Personeelsrecht