Ontslag maakt veel stuk

Ontslag bij disfunctioneren kent vaak alleen verliezers  Wet en regelgeving dwingen de werkgever bij dreigend ontslag een tijdlang een dik ontslagdossier over de medewerker op te bouwen. De nieuwe wet- en regelgeving maakt dit alleen maar erger. De communicatie verhardt omdat er alleen negatieve aspecten besproken worden. Een medewerker wordt gedemotiveerd en/of ziek. De werknemer zet zijn hakken in het zand en graaft zich verder in. Dit heeft een negatief effect op collega's, zakenrelaties en arbeidsproductiviteit. De manager heeft ook pijn in zijn of haar buik over deze negatieve aanpak. De werknemer vertrekt uiteindelijk met een grote deuk in zijn/haar zelfvertrouwen.

Een arbeidsrelatie is meer dan een contract

Bij deze juridische strijd wordt vaak de menselijke kant vergeten. Erkenning voor al die jaren inzet voor het bedrijf ontbreekt. De medewerker vertrekt met staart tussen de benen via de achteruitgang van het bedrijf. Een nieuwe baan vinden is in deze situatie niet makkelijk. Het resultaat is dat de werknemer, het bedrijf, de branche en de maatschappij uiteindelijk de rekening betalen. De werknemer zit onnodig lang in de WW of ziektewet. Dit kan toch niet de bedoeling zijn van goed werkgeverschap.

 

Wet Arbeidsmarkt in balans

De nieuwe wet Arbeidsmarkt in balans zal deze situatie alleen nog maar meer op scherp zetten omdat de werkgever meerdere ontslaggronden mag combineren. En daarbij het risico loopt dat de transitievergoeding verhoogd wordt naar 150 procent. Nog meer negatieve aspecten over de werknemer op papier zetten dus om een financieel risico te vermijden.

 

Het kan anders

Als een werknemer bij dreigend ontslag of langdurige ziekte tijdig ondersteunt wordt door een onafhankelijke ontslagadviseur, dan kunnen veel problemen voorkomen worden. De werknemer kan voorzien van dezelfde kennis en ondersteuning het gesprek aangaan met de werkgever. Belangrijk is dat ook de onderliggende problemen uitgesproken worden. Hierna kan er gekeken worden of er nog voldoende vertrouwen is voor een verdere samenwerking. Indien dit niet mogelijk is - wordt er onderhandeld over een goede manier om afscheid te nemen.

Met Personeelsrecht sta je sterk

Juist in jouw situatie is het belangrijk het heft in eigen hand te nemen en zo snel mogelijk de regie te pakken. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk. Mijn kennis en ervaring zet ik graag in om samen jouw doel te bereiken. Dus vul nu het formulier in dan neem ik snel contact met je op. Direct even bellen kan ook 0182- 603 309.


Ik help je graag!


  CAROLINE  BESSELING

 

problemen op het werk
Logo Personeelsrecht