Eerste Hulp bij Ontslag

Wat te doen bij ontslag

Advies 1 - Ga niet akkoord met het ontslag

Als een werkgever u in een gesprek meedeelt dat u ontslagen wordt, zeg dan dat u hier niet mee akkoord gaat en dat u tijd nodig heeft om informatie gaat inwinnen.

Advies 2 - Teken niets

Een werkgever kan voor de tactiek kiezen om u te overvallen en u direct een verklaring te laten ondertekenen. Teken dit nooit, maar neem de verklaring mee om advies in te winnen.

Advies 3 - Blijf aan het werk en lever geen spullen in

Een werkgever kan u aanbieden om direct te stoppen met werken of kan met u een periode afspreken waarin u het werk afrondt. U bent dan nog in dienst maar hoeft niet meer te werken tot het einde van het dienstverband. Ga hier niet mee akkoord. Ik adviseer u eerst advies in te winnen en tot die tijd aan het werk te blijven. Lever tot die tijd geen spullen zoals toegangssleutels, pasjes, auto bij de werkgever in. Als u het niet op kunt brengen om naar het werk te gaan neem dan in eerste instantie een paar dagen verlof op.

Advies 4 - Vraag de werkgever om het ontslag met de redenen schriftelijk aan u te bevestigen

Een werkgever kan er voor kiezen alles mondeling met u af te spreken en zo de tijd tot het einde dienstverband te laten verstrijken zodat u minder tijd heeft om in het verweer te gaan. Vraag daarom in het ontslaggesprek direct om een schriftelijke bevestiging om daarin de reden van het ontslag. Hiermee kunt u advies in winnen en geeft u de tijd om over een (schriftelijke) reactie na te denken.

Advies 5 - Stuur de werkgever zo snel mogelijk een schriftelijk bezwaar

Teken direct na het gesprek met uw werkgever bezwaar aan tegen uw ontslag. Stuur de brief per aangetekende post naar uw werkgever.

Advies 6 - Voer gesprekken met uw werkgever over het ontslag niet alleen

Zorg dat er iemand met u meegaat naar gesprekken met uw werkgever. Dit kan een goede kennis zijn of een partner, die tijdens het gesprek meeluistert en u bijstaat. De werkgever voert zo’n gesprek in de meeste gevallen niet alleen.