Ontslag is nooit leuk

Werkgever ontslagrecht ziekteverzuim advies

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel mensen werken vaak al jaren bij het bedrijf of op jouw afdeling. Toch is er nu een tijd gekomen waarin er lastige gesprekken met een medewerker gevoerd moeten worden. Misschien denk je disfunctioneren, een arbeidsconflict, iemand die vaak ziek is, een reorganisatie of zelfs een ontslag op staande voet. Mogelijk heeft één van je medewerkers te maken met een ernstige ziekte. Je hebt er soms buikpijn van.


Dreigend ontslag, hoe pak je het aan?

Waar moet je dan als manager rekening mee houden en hoe kun je tegelijkertijd goed voor deze medewerker zorgen. Jouw eerste zorg is dat het bedrijf zo goed mogelijk doordraait. Je zit niet te wachten op het escaleren van een conflict of een ontevreden medewerker met alle negatieve pers die daar bij komt kijken. Maar hoe pak je zo iets nu goed aan? Ik help je daar graag bij.


Meer dan bij een rechtsbijstandverzekering of advocaat

Personeelsrecht werkt anders dan een rechtbijstandsverzekering, vakbond of advocaat. Je situatie wordt niet alleen op papier bekeken of alleen van een afstand van de juridische kant benadert. Bij Personeelsrecht heb je persoonlijk contact zonder tussenkomst van telefonistes/dossiernummers en een afstandelijke houding naar jou als klant, maar persoonlijke betrokkenheid én ondersteuning om de arbeidssituatie samen met jou op te lossen. 


Hoezo meer?

Bij Personeelsrecht krijg je persoonlijke ondersteuning vanaf het begin tot het eind van het arbeidsprobleem. Dit kan bestaan uit het sparren om tot een strategische oplossing te komen, het opstellen van juridische documenten waaronder een vaststellingsovereenkomst, het samen voorbereiden en/of je te ondersteunen bij een lastig gesprek, en - indien nodig - het voeren van de onderhandeling en de juridische afwikkeling. Praktisch, doortastend en soms 'out of the box' en altijd met als doel om voor beide partijen een goede oplossing te vinden.


Toegevoegde waarde

Ook je medewerker heeft extra ondersteuning nodig aangezien dreigend ontslag of ziekte het toekomstbeeld van je medewerker en gezin op zijn kop zet. Er komen veel vragen op hem of haar af die Personeelsrecht kan beantwoorden. Of het nu gaat om over de beste invulling van de voorwaarden van een beëindigingsovereenkomst, de transitievergoeding, een verbeterplan, recht op sociale uitkeringen, loopbaanvragen of hulp bij het aanvragen van een WIA-uitkering.

 

Met de menselijke maat

Praktische ondersteuning

Elke situatie is anders. Je krijgt als leidinggevende persoonlijke ondersteuning om de lastige arbeidssituatie zo goed mogelijk op te lossen binnen de wettelijke kaders. Denk daarbij aan het borgen van juridische risico’s door het opstellen van correspondentie, het samen bepalen van de strategie, het samen voeren van lastige gesprekken, het voeren van de onderhandeling en de juridische afwikkeling.

Ondersteuning tijdens gesprek

Geen hulp op afstand zoals een advocaat, vakbond of rechtbijstand, maar een persoonlijke samenwerking met jou om goed voorbereid met de werknemer dat lastige gesprek in te gaan. Resultaat gerichte hulp die persoonlijk op jou en de werknemer is afgestemd met meerwaarde voor zowel jou als de medewerker.

WIN-WIN

Personeelsrecht bekijkt de situatie vanuit beide partijen. Dit geldt zowel voor het juridisch als het menselijk aspect van de arbeidssituatie. In onderling overleg worden beide belangen op elkaar afgestemd zodat er een WIN-WIN situatie ontstaat. Het doel is dat beide partijen met een opgeheven hoofd weer verder kunnen. Dit voorkomt langdurige juridische procedures en mogelijk verzuim.

Ondersteuning voor je medewerker

Ontslag of ziekte zet het toekomstbeeld van je medewerker op zijn kop. Er komen veel vragen op hem of haar af die Personeelsrecht kan beantwoorden. Of het nu gaat om over de invulling van de voorwaarden van een beëindiging, een uitkeringssituatie, een verbeterplan of hulp bij het aanvragen van een WIA-uitkering.

 

 

Het succes van Personeelsrecht?

Passie en betrokkenheid om samen met jou de lastige arbeidssituaties op te lossen. Jarenlange praktijkervaring als juridisch HR-adviseur in zowel de profit – als de non-profitsector, 10 jaar ontslagspecialst bij Personeelsrecht en zelf ervaringsdeskundige in ontslag en ziekte. Elke situatie wordt bekeken vanuit de werkgever en de werknemer en vanuit de zakelijke en menselijke kant. Hierdoor ontstaat er een win-win situatie waardoor partijen met opgeheven hoofd weer verder kunnen. Kun je deze hulp gebruiken. Neem dan contact op.