Ontslag

Personeelsrecht is de juridisch HR-partner voor werknemers die wil weten waar hij of zij aan toe is én persoonlijk geholpen wil worden bij het bereiken van een goede oplossing.

Brede praktijkkennis op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en sociale zekerheid maken samen met jou een goede uitkomst mogelijk. Zowel op menselijk als op zakelijk vlak. Je kunt met opgeheven hoofd weer verder.

 

Expert en ervaringsdeskundige

Na jaren als juridisch HR-adviseur gewerkt te hebben, kwam ik in 2007 zelf in een ontslagsituatie terecht. En ik merkte dat ik erg alleen kwam te staan. Je collega's trekken verder. De afdeling HR staat uiteindelijk toch aan de kant van de werkgever. Ik kwam er pijnlijk achter dat er maar weinig persoonlijk hulp is werknemers. Een expert waar je je verhaal kwijt kan, advies geeft, eventueel met je meegaat en voor je onderhandelt.

 

Alternatieven

Het juridisch loket geeft kort vrijblijvend advies. Bij mijn rechtsbijstandverzekering DAS voelde ik mij een nummer. Slecht bereikbaar en steeds een andere jurist. Het ging alleen wat er op papier stond.  De vakbond werkt vaak ook alleen per e-mail en telefonisch. Voor een advocaat is het soms te vroeg, is duur en ziet vaak niet de mens, maar een juridisch dossier. Dit kan anders!   

 
Juridisch en menselijk sterk

Vanuit mijn passie om mensen juridisch en persoonlijk door een lastige periode te helpen bij dreigend ontslag en/of ziekte heb ik in 2008 Personeelsrecht opgericht. Door mijn jarenlange ervaring als HR-adviseur in zowel de profit – als de non-profitsector ondersteun ik vanuit verschillende invalshoeken de werknemer om samen tot een goede oplossing te komen. Ik zie het als mijn kracht om niet alleen naar de juridische maar ook naar de menselijke kant van de situatie te kijken.
 
 

Out of the box

Een luisterend oor en betrokkenheid staan aan het begin van een nauwe samenwerking. Ik denk in praktische oplossingen en soms out of the box, maar altijd in samenwerking met de betrokken partijen. Ik ben pas tevreden als zowel werknemer als werkgever achter de gevonden oplossing staan. Daarin ben ik slagvaardig.
Ik haal de angel uit de strijd en zie de mensen achter het dossier.
 
 

Persoonlijk

U is overigens een beleefdheidsvorm die ik zeker niet wil overslaan. De afstand die het in zich heeft past niet bij het vertrouwen en betrokkenheid dat nodig is om samen met jou die lastige arbeidssituatie op te lossen.


Chronisch ziek

Als je bang bent om wegens ziekte je baan kwijt te raken, dan komen duizend en één vragen op je af. Of het nu gaat om je inkomen nu en in de toekomst, bezoek aan de bedrijfsarts, over de beste invulling van aangepast werk, hulp bij het (vervroegd) aanvragen van een WIA-uitkering. In mijn praktijk ben ik in der loop der jaren met veel succes ook  chronisch zieke werknemers gaan ondersteunen tijdens gesprekken met de werkgever, de bedrijfsarts of tijdens de keuring bij het UWV.  

Kun je deze persoonlijke ondersteuning goed gebruiken, neem dan hier contact op. Ik help je graag.