Ontslag

baan kwijt

 

 

 

 

 

 

Bijna iedere werknemer krijgt in zijn of haar werkzame leven (helaas) wel een keer te maken met dreigend ontslag, een reorganisatie, boventalligheid of een arbeidsconflict. Soms kan er ook sprake zijn van ziekte. In deze situatie is het lastig om voor jezelf op te komen. Ontslag en ziekte zetten je hele toekomstbeeld op zijn kop. Het brengt een hoop stress en onzekerheid met zich mee.


Heel veel vragen

Vragen waar je wakker van kunt liggen zijn; kan ik mijn baan behouden en hoe krijg ik dat voor elkaar? En als dat niet kan, krijg ik dan een ontslagregeling waar ik recht op heb? Is er meer uit te halen? Heb ik recht op een uitkering, hoe lang en hoog dan? Kan ik mijn huis en de kosten voor mijn studerende kinderen dan nog wel betalen? Hoe vind ik een nieuwe baan? Moet ik aan bijscholing of omscholing doen. Ontslag en ziekte hebben een enorme impact op je leven en zetten je zekerheden op losse schroeven.


Samen oplossen

Het gaat hier om de beste manier om jouw doel te bereiken zodat jij met opgeheven hoofd weer verder kunt.. Jij kent het bedrijf het beste. Het kan door te zorgen dat je dossier juridisch in orde is en eerst correspondentie op te stellen. Of samen het lastige gesprek met je leidinggevende goed voor te bereiden en, als je wilt, krijg je ook ondersteuning tijdens dit gesprek. Als er sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kunnen de onderhandelingen vanuit Personeelsrecht gevoerd worden. goed voorbereid samen in gesprek te gaan met je leidinggevende.

Kortom; je krijgt persoonlijke ondersteuning van
het begin tot het eind van het arbeidsprobleem.


Wat kun je verwachten?

Personeelsrecht werkt anders dan een rechtbijstandsverzekering, vakbond of advocaat. Je situatie wordt niet alleen op papier bekeken of alleen van een afstand van de juridische kant benadert. Bij Personeelsrecht heb je persoonlijk contact zonder tussenkomst van telefonistes/dossiernummers en een afstandelijke houding naar jou als klant, maar persoonlijke betrokkenheid én ondersteuning om de arbeidssituatie samen met jou op te lossen.


Afspraak en voorbereiding gesprek

Na het maken van een afspraak ontvang je per e-mailbericht een intakeformulier met het verzoek om dit voor het gesprek terug te sturen naar caroline@personeelsrecht.nl. Ook handig om te weten; onze afspraak kan ook in de avonduren plaatsvinden.


Intakegesprek

Tijdens een eerste gesprek van 1 tot 1,5 uur bespreken we de arbeidssituatie uitgebreid door. Je krijgt juridisch advies over de wet- en regelgeving over jouw arbeidssituatie. Ook bespreken we je financiële toekomst aan de hand van het overzicht van Personeelsrecht met transitievergoeding, mogelijke uitkeringen tot aan pensioengerechtige leeftijd. Daarnaast bespreken we oplossingen om uit de lastige arbeidssituatie te komen en advies over de vervolgstappen er steuning van Personeelsrecht kunt gebruiken om jou doel te bereiken. Dat kan zijn door het voorbereiden van een lastig gesprek, ondersteuning tijdens dit gesprek, voeren van de onderhandelingen of het opstellen van correspondentie.Soms wordt een situatie nog complexer als sprake is van ziekte en dreigend ontslag. Ook in deze situatie kun je van de ondersteuning gebruik maken van Personeelsrecht bij lastige gesprek met de werkgever, bedrijfsarts of UWV.


Vervolgstappen

Elke situatie is anders. .Het gaat hier om de beste manier om jouw doel te bereiken zodat jij met opgeheven hoofd weer verder kunt. Jij kent het bedrijf het beste. Het kan door te zorgen dat je dossier juridisch in orde is en eerst correspondentie op te stellen. Of samen het lastige gesprek met je leidinggevende goed voor te bereiden en, als je wilt, krijg je ook ondersteuning tijdens dit gesprek. Als er sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kunnen de onderhandelingen vanuit Personeelsrecht gevoerd worden. Is er sprake van (langdurige) chronische ziekte dan heb je ook nog eens te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Lees dan hier verder.


Wat kost het

Personeelsrecht werkt met vaste tarieven per dienst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En als het tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst komt, wordt de juridische vergoeding voor de inzet van Personeelsrecht altijd meegenomen in de onderhandeling waardoor de kosten voor Personeelsrecht in veel gevallen door de werkgever worden betaald.

Heb je een vraag of wil je een afspraak? Bel dan 0182-603309 of 06-20774494. Een berichtje sturen mag natuurlijk ook. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met jou op.